Ce pensie are Nadia Comăneci, după decizia de recalculare. Cât primește lunar de la statul român

04 09. 2024, 10:00

Ce pensie are Nadia Comăneci, după recalculare. Iată ce sumă încasează lunar de la statul român! 

Nadia Comăneci a aflat suma pe care o va încasa lunar, după decizia de recalculare a pensiilor. 

Ce pensie are Nadia Comăneci după recalculare 

Nadia Comăneci, legendara gimnastă care a făcut istorie la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, unde a obținut prima notă de 10 din istoria olimpică, beneficiază de o pensie din partea statului român sub formă de rentă viageră, în valoare de 16.635 de lei. 

În urma recalculării, pensia ei nu va suferi modificări. Aceasta se datorează statutului special pe care îl deține și legii care o exclude de la impactul noilor reglementări. În anul 2022, pensia lunară a Nadiei Comăneci era de aproximativ 2.800 de dolari (13.149 de lei), fiind semnificativ mai mare decât pensia de militar a lui Ilie Năstase, care era de zece ori mai mică, conform AS.ro. 

„Rentele viagere prevăzute la art. 64 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, se acordă în cuantumul aflat în plată în luna decembrie 2023”, se arată în Ordonanța de Urgență, emisă la sfârșitul anului trecut. 

Aspectele neplăcute ale performanței

Nadia Comăneci a participat la un eveniment important în cadrul deschiderii Jocurilor Olimpice de la Paris, alături de alte mari figuri sportive, precum Rafael Nadal, Serena Williams și Tony Parker. După ceremonia de deschidere, Nadia a povestit într-un interviu pentru site-ul oficial al Jocurilor Olimpice despre aspectele mai puțin plăcute ale carierei sale. 

„Condiționarea a fost marea mea problemă din gimnastică, iar acest lucru nu mi-a plăcut deloc în sportul pe care l-am practicat. Dacă vei înțelege motivul pentru care trebuie să fii bine pregătit din punct de vedere fizic, vei pricepe că vei putea să eviți accidentări periculoase și să devii mai puternic pe zi ce trece. 

Odată ce înveți mai multe scheme, totul se transformă într-o misiune mai simplă. Nu mi-a plăcut niciodată să mă pregătesc din punct de vedere fizic, dar antrenorul nostru avea un mod de a crea jocuri diverse prin care să ne îmbunătățim la acest capitol, iar în acest fel noi nu resimțeam oboseala foarte tare. 

La un moment dat, țin minte că am mers la schi, iar antrenorul ne-a lăsat să ne urcăm pe munte în clăpari, iar procesul s-a repetat de multe ori. Ne dădeam jos ghetele din picioare, eram uzi, le puneam la loc și ne continuam drumul. Era cumplit, dar doar așa puteam progresa și puteam să avem un randament fizic de apreciat. O oră urcam, iar într-un minut coboram”, a declarat Nadia Comăneci, potrivit Olympics. 

Sursă foto: social media